Vattendrivna hydropressar


Mest effektiva och lättanvändbara fruktpressar är vattendrivna hydropressar! 

Hydropressar Speidel som drivs med vattentryck från en vanlig vattenledning. Vatten kommer in i pressens membran genom slangen med GEKA-koppling. Membranet ökar i storlek av vattentrycket som fördelas jämnt i korgen och pressar musten ur den krossade massan.

Utan att använda fysisk kraft får man stora volymer av must mycket snabbt!

Bästa lösning för mustning av stora mängder frukt!
På vattendrivna pressar som  kallas även membranpressar kommer vatten in i pressens membran  genom slangen med GEKA-koppling. Membranet ökar i storlek  av vattentrycket som fördelas jämnt i korgen och  pressar  musten ur den krossade massan. 

Vattentrycket ska vara 2 – 3 bar för att pressen skulle fungera bra och ett sådant vattentryck finns vanligen i vattenledningar. Det maximala trycket inne i pressen är 3 bar . Trycket i vattenledningen kan bli även högre än 3 bar eftersom pressen är utrustad med säkerhetsventil, vilket förhindrar ytterligare trycket på pressen. Säkerhetsventilen börjar verka om trycket i pressen är högre än 3 bar.

Fördelen med de hydrauliska pressarna är att juicen pressas ut från ett relativt tunt skikt av den krossade massan. Skiktet är betydligt tunnare än i en korgpress. Följaktligen har juicen en mycket kortare sträcka att sippra igenom. Denna tidsbesparing är särskild värdefull därför att musten inte hinner oxidera.

Före påfyllningen placeras filtret inuti den rostfria korgen och änden av filtret böjs inåt. Efter påfyllningen viks filtret igen så att den övre delen av filtret täcker den krossade fruktmassan och sedan läggs locket på. När vattnet kommer in i membranet och trycket överstiger 1 bar ska luftventilen tryckas ner tills all luft kommer ut och vattnet börjar stänka ut ur ventilen, det ska bli ingen luft kvar i membranet.

Hydrauliska pressar är lättare i användandet och rengöringen  än traditionella korgpressar.

Om äpplena är saftiga och den krossade massan har en optimal konsistens fungerar hydropressen mycket effektivt. Membranet trycker jämt på den krossade massan och därmed pressas musten. Utan att använda fysisk kraft får man stora volymer av must mycket snabbt.Till exempel  med en 40 l press tar fyllningen, pressningen och tömningen ungefär 15 - 20 minuter.

Membranets volym när det är tomt är ca 3 l. Det innebär att en 40 l press rymmer ca 37 l av den krossade massan.

Speidel  är den ursprungliga uppfinnaren och tillverkaren av hydrauliska pressar i Tyskland. I jämförelse med de liknande italienska modellerna erbjuder Speidel några kvalitetsuppgraderingar. För att få en bättre kvalitet använder Speidel slitsade perforeringar i korgen istället för avlånga perforeringar. På det sättet liknar pressen stora professionella musteripressar.


Denna produkt inkom i varukorgen