Krossning, tvättning, transportering


Utrustning för tvättning, frammatning och krossning av frukt.

Vi erbjuder separata fruktkrossar och även kompletta system som består av tvättkärl, elevator-transportör och kross i vårt produktsortiment.

Krossarna är högst effektiva och är tänkta för professionell användning i musterier.

Tack vare utbytbara, rostfria plåtar kan man justera fruktmassans finkornighet samt använda maskiner även för olika typ kärnfrukt och bär liksom körsbär eller plommon.

Frukten måste förstås tvättas innan krossning och pressning.

I musterier där det bearbetas tonvis äpplen och andra frukter, är det viktigt att anordna processen så att man undviker manuell tvättning, lyftning och förflyttning av frukten mellan olika maskiner.

Vi erbjuder speciella tvätt- och transportöranläggningar, vilka kan kombineras med korg-, packnings- och bandpressar.

Maskinerna tvättar och flyttar fram frukt eller grönsaker med transportbandet och krossar dem i samma enhet eller matar dem till någon extern kross. Den krossade fruktmassan är därefter redo för pressning.

Tvätt-transportör-kross-system underlättar hela fruktförberedelseprocessen åtskilligt och sparar både tid och arbetskraftskostnader, vilket möjliggör ökad produktivitet.

Skulle man behöva sortera frukten innan tvättning och krossning, kan man överväga att skaffa ett sorteringstransportband med rengöringsfunktion, som vi också har att erbjuda.