Manuell fruktkross

Riktigt effektiva och bekväma handdrivna fruktkrossar med vassa och kraftiga knivar som krossar frukt och bär mycket lätt, snabbt och effektivt.

En manuell fruktkross, som också kan kallas fruktkvarn eller äppelkvarn, är ett verktyg som används för att krossa äpplen till fruktkött som sedan kan pressas med en fruktpress till must eller cider.

En handdriven fruktkross har en enkel arbetsmekanism.

Fruktkrossen består av en robust stomme, rostfritt tratt, två krossvalsar med blad, och en vevmekanism - ett tungt svänghjul med handveven.

När veven vrids snurrar svänghjulet, vilket hjälper till att generera fart. Detta moment gör det lättare att vända valsarna och därmed krossa frukt eller bär till finfördelad massa. För smidig och bekväm drift bör fruktkrossen placeras på ett stabilt underlag.

Den manuella fruktkrossen ska absolut inte underskattas. Valsarna har starka och vassa blad som krossar äpplen snabbt och smidigt. Att använda den manuella krossen kräver inte mycket fysisk ansträngning. De är mycket effektiva för mindre volymer och hushållsbruk.

Handdrivna äppelkvarnar är ett populärt val för must- och cider tillverkare, eftersom de är kompakta, portabla, lätta att använda och kan hålla i många år. En stor fördel med mekaniska fruktkrossar är att de kan användas i områden där eluttag inte är tillgängligt.

Vi erbjuder olika mekaniska fruktkrossar till överkomliga pris!

Här är några av fördelarna med att använda en manuell fruktkross:

  • ett säkert och lättanvänt verktyg till överkomligt pris
  • slitstark utrustning som kan hålla i många år
  • ett bra val för dem som vill göra högkvalitativ must, saft eller cider i mindre skala
  • ett mer hållbart alternativ än att använda en elektrisk äppelkvarn.

Denna produkt inkom i varukorgen