Packningspressar

Packpressar med elektrisk hydraulik från Voran® erbjuder en imponerande prestanda och finns tillgängliga i olika storlekar, med en variation i kapacitet från 150 till 1200 kilo per timme.

Med packpressar från Voran får man den största mustutbytet och den klaraste musten.

En automatiserad övertrycksventil på hydraulenheten säkerställer en enkel, säker och högeffektiv användning av pressarna.

Fruktkrosset inpackas i speciella filterdukar och staplas i många skikt, med speciella träskivor mellan varje skikt på en trågbehållare. Det säkerställer en jämn och maximal effektiv pressning av den krossade massan.

Pressningen sker, beroende på pressens volym, vid 320 - 380 bar, vilket garanterar en kraftfull och effektiv extrahering av saft från den krossade massan.

En betydande fördel med dessa pressar är deras förmåga att hantera musten på det effektivaste sättet.

Det är möjligt att använda filterdukar med olika täthet, vilket tillåter att pressa även bär, till exempel, blåbär, lingon eller jordgubbar.  

Det finns två varianter av packpressar utrustade med en eller två svängbara eller utdragbara tråg för juicen. Pressarna med två tråg möjliggör att fylla på med ett nytt parti samtidigt som det första partiet pressas. Detta gör produktionen smidigare och mer kontinuerlig.

Packpressar med svängbara juicetråg rekommenderar vi att kombinera med tvätt-transportör-kross med ett doseringssytem från Voran. Därmed matas till pressen en lagom volym av den krossade massan, som motsvarar ett skikt på pressen. Man behöver bara slå in det  och sätta en pressplatta på, sen kommer en ny sats av fruktkrossen (krossade massan).

Utloppsöppningen på tråget har en diameter på 30 mm. Det är möjligt att koppla en slang till utloppsöppningen för att kanalisera musten till en uppsamlingbehållare. Titta även på uppsamlingstank med pump.

Investering i en packningspress från Voran tar din musttillverkning till en avancerad nivå!

se video: packningspress Voran 100 P2 med svängbara juicebehållare och tvätt-transportör-kross WA LC


Vi ger dig gärna en individuell offert, skicka en förfrågan till oss!