Hydrauliska pressar

Vares fruktpressar med hydraulisk domkraft kombinerar korgpressens bekvämlighet och hydrauliska pressens effektivitet. Fruktpressarna är slitstarka och robusta, och alla delar som kommer i kontakt med musten är gjorda av rostfritt stål. Fruktpressarna finns med korgar på 18 eller 50 liter.

En mindre men väldigt användbar och robust fruktpress med en 18-literskorg och en hydraulisk domkraft med en lyftkapacitet på 2000 kg placerad under korgen. Dess fördel ligger i sin utmärkta hantering vid mustpressning, det är inte nödvändigt att ta bort domkraften. Pressning sker i tre steg. För att justera steg vid pressning, använd den övre rostfria stången med tre öppningar. Börja pressningens gång genom att ställa in trycket på den lägsta öppningen. Under pressningens gång sätt stången vid den högre öppningen och fortsätt processen. Avsluta processen medan stången är inställd på den högsta öppningen - detta gör möjligt att pressa ut massan maximalt. 

En större hydraulisk fruktpress med 50-liters korg är kraftfullare och lämpar sig för pressning av större mängder must. Pressen har en massiv konstruktion och en hydrauliskt domkraft med en lyftkapacitet på 5000 kg. För maximal pressning placeras en kil av ekträ mellan korgens topplatta och domkraft. Alla delar som kommer i kontakt med krossade massan och juicen är tillverkade av rostfritt stål. Korgvolymen på 50 liter motsvarar innehållet av tre kärl på fruktkross Fruit Shark B1600.

Genom att klicka på "Läs mer"-knappen kan du jämföra de tekniska detaljerna för Vares hydrauliska fruktpressar.
Modell

18L / 2T

50L / 5T

Korgens volym

18 l

50 l

Lyftkraft på domkraft

2000 kg

5000 kg

Korgens höjd

37 cm

37 cm

Korgens diameter

25 cm

42 cm

Vikt

33 kg

53 kg

Tillbehör

Filter ingår

Filter och kil av ekträ ingår

Denna produkt inkom i varukorgen