Vad är bäst förpackning för förvaring av äppelmust?

Mest praktiskt, säkert och hygieniskt emballage för långtidsförvaring av pastöriserad äppelmust är Bag-in-Box (BiB) och Pouch-Up®-ståpåsar!

Det har varit populärt att lagra musten i glasflaskor och burkar. Detta innebär ett stort sjå med att tvätta, värma och försluta dem. Flaskor och burkar tar mycket plats, är tunga och kan lätt gå sönder. När flaskan eller burken har öppnats, bör musten konsumeras inom några dagar så att den inte jäser. När musten har druckits upp, ska flaskorna och burkarna tvättas och förvaras igen till nästa höst.

Bag-in-Box och Pouch-up är ett utmärkt alternativ för glasflaskor och burkar!

Bag-in-Box-systemet består av en extra stark yttre kartong och en speciell innerpåse.
Kartongen är ett skydd för en innerpåse inuti den.
Innerpåsen består av två skikt speciellt utvecklade vätske- och lufttäta filmer, som tål heta temperaturer på upp till 100°C.
Pouch-Up® är en självstående påse som är gjord av syre-, vätske- och ljustäta filmer, vilka säkerställer att innehållet förblir oförorenat av luften eller ljuset utanför.

Både Bag-in-Box och Pouch-Up-påsarna är försedda med högkvalitativa Vitop®-tappkranar med backventil, som garanterar mustens hållbarhet under lång tid, före och efter öppning.

Påsen pressas in med vakuum när musten tappas genom kranen. Tack vare en speciell backventil, kan syret inte komma in i påsen och nå saften genom kranen, därmed garanteras lång hållbarhet av äppelmusten.

Vid rätt användning håller pastöriserad must i Bag-in-Box eller Pouch-up-påse i minst ett år, ofta längre. Efter öppningen håller sig musten i påsen färsk i cirka en månad eller längre, vilket är betydligt längre än i burken.

Bag-in-Box är en miljövänlig, hållbar och livsmedelssäker förpackningslösning för äppelmust! BIB kartongerna kan återanvändas.

Bag-in Box kartonger sorteras som pappersförpackning;
Bag-in-Box och Pouch-Up-påsar sorteras som plastförpackning.

Hur fyller man must på Bag in Box?

Bag in Box och Pouch-Up-påsar ska enbart fyllas med het pastöriserad must, vid 78-82 grader.

När musten uppnått rätt temperatur, kan man låta den hålla temperaturen i cirka tio minuter. Därefter kan man tappa musten på bag-in-box-påsar, innan den hunnit svalna.
Först ska man ta bort kranen som sitter på påsen, och efter fyllningen sätts kranen tillbaka och trycks ner.

För enklare tappning av must på påsar kan man använda en speciell Bag-in-Box- hållare.

Vi levererar även halvautomatiska och automatiska professionella fyllningsmaskiner som erbjuder en helt integrerad lösning för Bag in Box och Pouch-Up®.