Bag In Box
Vi erbjuder Bag in Box förpackningar och Pouch-up®  ståpåsar av högsta kvalitet!

Påsarna passar ideellt för långtidsförvaring av pastöriserad must

Bag in Box är ett underbart alternativ till flaskor som är lätt att använda för tappning och förvaring av pastöriserad must.  
Bag in Box innerpåse fylls i med den pastöriserade musten som sen placeras i en kartong av motsvarande storlek. Påsen har en tappkran.   Det är bara att plocka bort tappkranen om du vill fylla innerpåsen. 
Tappkranen har backventil som gör att ingen luft kommer in vilket hindrar musten från att oxidera. Dessutom kan musten förvaras även i öppnad förpackning under ganska lång tid, 2-3 månader.  

Våra Bag in Box påsar och Pouch-up® - ståpåsar med Vitop® Original kranar är certifierade, livsmedelsgodkända och kan fyllas på med heta vätskor på upp till 85 °C.

Vi garanterar bästa möjliga förhållande mellan pris och kvalitet på Bag in Box och Pouch-up® samt snabb leverans oavsett mängder.

Vi erbjuder bag in box förpackningar för förvaring av stora mängder av pastöriserad must både hemma och även i musterier och företag. 

Viktiga fördelar med Bag in Box förvaring:

  • arbetsbesparande - man behöver inte syssla med disk och pastörisering av flaskor eller burkar
  • platsbesparande - påsarna kan förpackas i kartonger, är därmed lätt stapelbara och tar därmed mindre förvaringsutrymme. Utrymmesbehovet för tomma flaskor sänks betydligt.
  • praktiskt - äppeljuicen kan förvaras och transporteras på ett smidigt sätt.
  • hållbart - äppeljuicen förblir hållbar ungefär 15 månader i påsen,  på samma sätt som i glasflaskan. Redan öppnade påsar  är utan problem hållbara i 2 till 3 månader, därför att de drar ihop sig vid tappandet, inget luftinträde utifrån är möjligt.
  • miljövänligt - påsen består av livsmedelssäker och miljövänlig polyetenplast (PE), som vid sopförbränningen förbränns utan miljöfarliga ämnen och är återvinningsbar. Plastpåsen innehåller inga tungmetaller, inga mjukgörare och inga miljöhormoner; en kartong kan användas flera gånger med nya kassar.
  • klimatpåverkan (koldioxidavtryck) hos Bag in Box påse är 80% mindre än hos en 75cl glasflaska.
  • billigt - äppeljuicen kan produceras på ett hållbart sätt, lokalt och till ett mycket lågt pris av privatpersoner eller musterier.

Hur använder man Bag in box?

Värma juicen till 78-82 °C. Ta bort kranen från påsen och fyll i juicen igenom öppningen som är ca 30 mm i diameter. Sätt kranen tillbaka, men innan detta släpp all luft ur påsen. Fyll inte i för mycket. När påsens temperatur är 35°C placera den in i kartongen med kranen uppåt. 

Hållbarheten för juicerna:

a) juice gjord på syrliga ekologiskt odlade frukter ca 12 - 16 månader

b) juice gjord på mindre syrliga frukter ca 6 - 12 månader, hög luftfuktighet i lagret och kondensvattnet på den fyllda juicepåsen minskar hållbarheten av juicen till ca 3 månader.

OBS! en öppnad påse ska inte vändas om, då annars luft kan gå in i påsen, vilket ökar risken för jäsning och mögel. En öppnad påse är hållbar i minst 1 månad, ofta ännu längre.

Avfallshantering: den tomma påsen kan lämnas på återvinningsstationerna eller i de brännbara hushållssoporna. Påsen är gjord av den miljövänliga PE-plast, vilket betyder att det inte bildas några miljöfarliga ämnen vid förbränningen.

FÖRVARING AV ÄPPELJUICE I BAG IN BOX - BRUKSANVISNING FÖR HEMMABRUK:

1. Den färskpressade äppeljuicen kan efter mustandet först i minst 10 timmar mellanlagras i en separat behållare, så att juicen före upphettningen kan skilja sig från de grova ämnena. Efter de 10 avsättningstimmarna, ska den nu nästan klara juicen om möjligt utan de avsatta ämnena fyllas i en stor behållare och ska värmas upp till 80◦C.
Detta kan du göra:

a) i ett rostfritt kärl tillsammans med en doppvärmare  

b) i en stor, ca 30-l kastrull, t.ex. på spisen.

2. Se till att juicen har nått upp till 78-82  °C och rör om väl.

3. Dra nu av kranen från påsen och placera den på en ren plats där den är lätt gripbar.

4. Fixera juicepåsen med påsehållaren.

5. Låt påsen nu snabbt fyllas upp med den heta musten. Överfyll inte påsen, då den annars inte längre ryms i den därtill hörande kartongen, för att t.ex. i en 10 liters påse skulle man utan problem kunna fylla i 13 liter juice. Den övriga luften i påsen ska därefter tryckas ut ur påsen med  ena handen och med den andra handen ska kranen tryckas helt in i påseöppningen. Påsen bör då ligga på en trä- eller plastplatta, så att den vid fyllningen inte kan svalna så snabbt.

6. Eventuella juicerester på påsen eller vid kranen ska spolas bort med hett vatten. Klart. Påsen behöver inte vridas efter den heta avfyllningen. Den heta påsen ska inte ta tag i kranen, då i ett sådant fall sponten eventuellt skulle kunna avlösas.

7. Låt påsarna svalnas till ca 35 °C innan du stoppar dem in i kartongen.

OBS! Om man placerar heta påsar eller inte helt svalnade påsar i kartonger, ska påsar placeras med kranen upp; påsen ska vändas upp och ned strax före öppningen. Se upp med vassa kanter!

8. Lagring: både tomma och fulla påsarna ska förvaras i kyla, torrt, i mörker och välskyddade mot ovälkomna djur, t.ex möss.

Finns som 3-, 5- och 10-liters variant.

Du som driver ett musteri, vingård, mejeri etc. och behöver specifiska Bag-In-Box påsar, t.ex påsar anpassade för ägg, olja eller mjölkprodukter, kontakta gärna oss!
Denna produkt inkom i varukorgen