Bag In BoxVi erbjuder Bag in Box förpackningar och Pouch-up® - ståpåsar av högsta kvalitet!

Påsarna är idealiska för långtidsförvaring av pastöriserad must.

Bag in Box är ett utmärkt alternativ till flaskor som är lätt att använda för tappning och förvaring av pastöriserad must.

Bag in Box innerpåse fylls med den pastöriserade musten som sen placeras i en kartong av motsvarande storlek. Påsen har en tappkran. Det är bara att plocka bort tappkranen om du vill fylla innerpåsen.

Tappkranen har en backventil som gör att ingen luft kommer in vilket hindrar musten från att oxidera. Dessutom kan musten förvaras även i öppnad förpackning under ganska lång tid, 2-3 månader.  

Våra Bag in Box påsar och Pouch-up® - ståpåsar med Vitop® Original kranar är certifierade, livsmedelsgodkända och kan fyllas på med heta vätskor på upp till 85 °C.

Vi garanterar bästa möjliga förhållande mellan pris och kvalitet på Bag in Box och Pouch-up® samt snabb leverans oavsett mängder.

Vi erbjuder bag in box förpackningar för förvaring av stora mängder pastöriserad must både hemma och även i musterier och företag.

Viktiga fördelar med Bag in Box förvaring:

  • arbetsbesparande - man behöver inte syssla med disk och pastörisering av flaskor eller burkar
  • platsbesparande - påsarna kan innan fyllning förpackas i kartonger. De är därför stapelbara och tar därmed mindre förvaringsutrymme. Utrymmesbehovet för tomma glasflaskor sänks betydligt.
  • praktiskt - äppeljuicen kan förvaras och transporteras på ett smidigt sätt.
  • hållbart - äppeljuicen förblir hållbar ungefär 15 månader i påsen på samma sätt som i glasflaskan. Redan öppnade påsar är utan problem hållbara i 2 till 3 månader, eftersom att de drar ihop sig vid tappandet så att ingen luft kan tränga in utifrån.
  • miljövänligt - påsen består av livsmedelssäker och miljövänlig polyetenplast (PE), som vid sopförbränningen förbränns utan miljöfarliga ämnen eller är återvinningsbar. Plastpåsen innehåller varken tungmetaller, mjukgörare eller miljöhormoner; en kartong kan användas flera gånger med nya kassar.
  • klimatpåverkan (koldioxidavtryck) hos Bag in Box påse är 80% mindre än hos en 75cl glasflaska.
  • billigt - äppeljuicen kan produceras på ett hållbart sätt, lokalt och till ett mycket lågt pris av privatpersoner eller musterier.

Hur använder man Bag in box?

Värm juicen till 78-82 °C. Ta bort kranen från påsen och fyll i juicen genom öppningen som är ca 30 mm i diameter.

Sätt tillbaka kranen, men innan detta släpp ut all luft ur påsen. Fyll inte på för mycket. När påsens temperatur är 35°C placera den in i kartongen med kranen uppåt.

Hållbarheten för musten:

a) must gjord på syrliga ekologiskt odlade frukter håller ca 12 - 16 månader

b) must gjord på mindre syrliga frukter håller ca 6 - 12 månader. Hög luftfuktighet i lagret och kondensvatten på den fyllda juicepåsen minskar dock hållbarheten av juicen till ca 3 månader.

OBS! en öppnad påse ska inte vändas om, då kan luft tränga in i påsen, vilket ökar risken för jäsning och mögel. En öppnad påse är hållbar i minst en månad, ofta ännu längre.

Avfallshantering: 

Den tomma påsen kan lämnas på återvinningsstationerna eller i de brännbara hushållssoporna. Påsen är gjord av miljövänligt PE-plast, vilket betyder att det inte bildas några miljöfarliga ämnen vid förbränningen.

FÖRVARING AV ÄPPELMUST I BAG IN BOX - BRUKSANVISNING FÖR HEMMABRUK:

1. Den färskpressade äppeljuicen kan efter mustandet mellanlagras i tio timmar i en separat behållare, så att juicens grova partiklar sjunker ner och vätskan blir klarare innan upphettningen . Efter de tio avsättningstimmarna, ska den nu nästan klara juicen utan grumlighet fyllas i en stor behållare och värmas upp till 80◦C.

Detta kan du göra:

a) i ett rostfritt kärl tillsammans med en doppvärmare  

b) i en stor, ca 30-l kastrull, t.ex. på spisen.

2. Se till att juicen har nått upp till 78-82 °C och rör om väl.

3. Dra nu av kranen från påsen och placera den på en ren plats där den är lättåtkomlig.

4. Fixera juicepåsen med påshållaren.

5. Låt påsen nu snabbt fyllas upp med den heta musten. Överfyll inte påsen, då den annars inte längre ryms i den tillhörande kartongen. I t.ex. en 10 liters påse skulle man utan problem kunna fylla i 13 liter juice.

Den övriga luften i påsen ska därefter tryckas ut ur påsen med ena handen och med den andra handen ska kranen tryckas in helt i påsens öppning. Påsen bör då ligga på en trä- eller plastplatta, så att den vid fyllningen inte kan svalna så snabbt.

6. Eventuella juicerester på påsen eller vid kranen ska spolas bort med hett vatten. Klart! Påsen behöver inte vridas efter den heta påfyllningen.

7. Låt påsarna svalna till ca 35 °C innan du stoppar in dem i kartongen.

OBS! Om man placerar heta påsar eller inte helt svalnade påsar i kartonger, ska påsen placeras med kranen upp; påsen ska vändas upp och ned strax före öppningen. Se upp med vassa kanter!

8. Lagring: både tomma och fulla påsar ska förvaras svalt och torrt i mörker och väl skyddade mot ovälkomna djur, t.ex möss.

Finns som 3-, 5- och 10-liters p¨åsar.

Du som driver ett musteri, en vingård eller ett mejeri etc. och behöver specifika Bag-In-Box påsar, t.ex. påsar anpassade för ägg, olja eller mjölkprodukter, kontakta gärna oss!Denna produkt inkom i varukorgen