Bekväm och lätt att använda
Hur använder man Bag in Box påsar?
- Värma musten till 78-82 °C. Det behövs inte hetta upp äppeljuice till 100 °C då vitaminer och antioxidanter förstörs när man kokar musten.
- Fixera påsen med hållaren.
- Ta bort kranen från påsen och låt påsen nu snabbt fyllas upp med den heta musten.
- Sätt kranen tillbaka, men innan detta släpp all luft ur påsen. Den övriga luften i påsen ska tryckas ut ur påsen med ena handen och med den andra handen ska kranen tryckas helt in i påfyllningsöppningen.
- Överfyll inte påsen, då den annars inte längre ryms i den därtill hörande kartongen, för att t.ex. i en 3 liters påse skulle man utan problem kunna fylla i ca 3,4 liter juice.
- Påsen bör då ligga med kranen upp på en trä- eller plastplatta, så att den vid fyllningen inte kan svalna så snabbt.
- När påsens temperatur är 35°C placera den in i kartongen med kranen uppåt.
OBS! Om man placerar heta påsar eller inte helt svalnade påsar i kartonger, ska påsar placeras med kranen upp; påsen ska vändas upp och ned strax före öppningen. Se upp med vassa kanter!
Påsarna kan förpackas i kartonger som man kan beställa separat, är därmed lätt stapelbara och tar mindre förvaringsutrymme. Det betyder att äppelmusten kan produceras på ett hållbart sätt, lokalt och till ett lågt pris av privatpersoner eller musterier, utan långa transportvägar.
En kartong kan användas flera gånger med nya påsar.
Hög kvalitet av material
Påsar består av två skikt av livsmedelssäker och miljövänlig vätske- och lufttät material, som vid sopförbränningen förbränns utan miljöfarliga ämnen och är återvinningsbar.
Påsarna tål heta fyllningen och passar är mycket bra för långtidsförvaring av pastöriserat must
iTap SOLO är en revolutionerande tappkran som undviker mikroplastavfall, överensstämmer med förordningen om förpackningar och förpackningsavfall samt erbjuder konsumenter och varumärken den exceptionella kvalitet, stil och användarvänliga egenskaper som Giflor-förslutningar är kända för.