Urkärningsmaskiner

Maskiner för urkärning av olika frukter och bär. Urkärningsmaskinerna säkerställer en hygienisk separation av kärna och frukt vilket ger perfekt konsistens av den överförda fruktmassan.

Råvarorna fylls på i trattarna som är konstruerade för standardbehållare och matas därefter in i doser via en centralskruv till rotorn. Maskinen drivs av bälten som försiktigt slänger råvarorna genom det installerade trumsiktet. Råvarorna strömmar på detta sätt genom trumsiktet i behållaren till utmatningsanslutningen DN65.

Maskinerna behöver minimalt med golvutrymme tack vare sin kompakta konstruktion, kraftfulla körning med lämpliga reservdelar för kontinuerlig användning och utbytbara sikt med olika diametrar för bearbetning av olika kärnstorlekar. Utkärningsenheterna är i grunden lämpade för att separera hårda och mjuka material. Det är därför möjligt att till exempel avskilja jordgubbar från löv och stjälkar eller mogna Williams-päron från kärnor och stjälkar. Efter tillagning kan äpplen separeras från kärnor, stjälkar och skal.