Bandpressar

Bandpressar från Voran®, även känd som bältpressar, utmärker sig genom sina avancerade funktioner som möjliggör en kontinuerlig och effektiv mustproduktion.   

Beroende på modell kan bandpressar hantera en imponerande kapacitet, varierande mellan 300 och 3000 kg per timme.

Pressningen på bandpressen sker oavbrutet genom en välkoordinerad process som säkerställer hög mustutbyte och bevarar fruktens kvalitet.

Fruktkrosset matas direkt från krossen till pressens mottagningsficka och vidare till pressens band. Där transporteras massan vidare mellan valsarna, vilka manglar massan och pressar must ur den. Detta skapar en effektiv och kontinuerlig pressningsprocess. Dessutom är denna metod skonsam mot frukten och säkerställer ett högt mustutbyte samtidigt som kvaliteten bibehålls.

Den extraherade musten rinner ner och samlas upp i ett kärl under pressens valsar för att sedan pumpas till en mellanlagringsbehållare.

Under hela pressningsprocessen rengörs pressens band med en högtryckstvätt och borstar för att säkerställa optimal hygien och minska risken för tilltäppning som kan orsaka avbrott i arbetet.

Spänningen på pressens bälte kontrolleras och justeras med hjälp av en kompressor, vilket säkerställer att bandet alltid är optimalt spänt för att upprätthålla en jämn pressning och maximal mustutvinning. Den justerbara presskraften och hastigheten gör det möjligt att anpassa processen efter olika typer av frukter, framför allt äpplen, vilket ger en flexibel och mångsidig användning, som är avgörande för kommersiell musttillverkning.

Dessa avancerade maskiner är konstruerade med fokus på användarvänlighet och enkel användning och rengöring. Med sin robusta konstruktion och högkvalitativa material är Vorans bandpressar utformade för att hantera olika typer av frukter och grönsaker med lätthet.

Dessutom är bältpressar kända för sin effektivitet när det gäller att hantera stora volymer råmaterial. En av de främsta fördelarna med bandpressar är dess kontinuerliga drift, vilket möjliggör en jämn och effektiv musttillverkning utan avbrott.

Med en beprövad design, pålitlig prestanda och avancerade säkerhetsfunktioner är dessa pressar ett underbart verktyg för företag och musttillverkare som vill maximera sin produktion och kvalitet.

Banpress EBP500 med tvätt-trasportör-kross WA LC40