Kompakt, mycket effektiv och användarvänlig hydropress 20L drivs med vattentryck från vanlig vattenledning.
Vatten kommer in i pressens membran genom slangen med Gardena-koppling.
Fruktpressen är både hygienisk och lätt att underhålla.
Vatten kommer in i pressens membran genom slangen med Gardena-koppling. Membranet ökar i storlek av vattentrycket som fördelas jämnt i korgen och pressar saften ur den krossade massan.
Om äpplena är saftiga och den krossade massan har en optimal konsistens fungerar hydropressen mycket effektivt. Membranet trycker jämnt på den krossade massan och därmed pressas musten.
Utan att använda fysisk kraft får man stora volymer must mycket snabbt. Med en 20-liters press tar fyllningen, pressningen och tömningen ungefär 10-15 minuter.
Vattentrycket ska vara 2 – 3 bar för att pressen ska fungera bra och ett sådant vattentryck finns vanligen i vattenledningar.
Det maximala trycket inne i pressen är 3 bar.
Före påfyllningen placeras filtret inuti den rostfria korgen och änden av filtret böjs utåt. Efter påfyllningen viks filtret igen så att den övre delen av filtret täcker den krossade fruktmassan och sedan läggs locket på. När vattnet kommer in i membranet och trycket överstiger 1 bar ska luftventilen tryckas ner tills all luft kommer ut och vattnet börjar stänka ur ventilen; ingen luft får finnas kvar i membranet.
Fördelen med de hydrauliska pressarna är att musten pressas ut från ett relativt tunt skikt av den krossade massan. Skiktet är betydligt tunnare än i en korgpress. Följaktligen har musten en mycket kortare sträcka att sippra igenom.
Denna tidsbesparing är särskilt värdefull eftersom musten inte hinner oxidera.
Den hydrauliska pressen är tillverkad av livsmedelsklassat material och är mycket slitstark.
Rengör pressen så snart som möjligt efter varje användning för att förhindra att must, söta juicer eller fruktrester torkar inuti pressen.
Rengör pressen helt enkelt med vatten och en mjuk borste eller svamp (använd aldrig en trådborste).
Pressduken ska rengöras noggrant med vatten. Den kan tvättas i tvättmaskinen med tvättmedel vid låg vattentemperatur (max. 30 ° C).
För att säkerställa en lång livslängd på membranet bör pressen förvaras i ett mörkt rum så att membranet är skyddat från damm och solljus.
Membranets volym när det är tomt är ca 2 l. Det innebär att en 20 l press rymmer ca 18 l av den krossade massan.
Pressen kan också användas för att pressa honung, tomater eller andra grönsaker.
Hydrauliska fruktpressen Hobby 20L kan med fördel kombineras bra med elektrisk kvarn Hobby 1100