KVALITATIVA MATERIAL
På den handdrivna skruvpressen V20 INOX är korg, uppsamlingstallrik och pressningsplatta tillverkade i rostfritt stål för bästa livsmedelshygien och hållbarhet.
LÄTT ATT ANVÄNDA
En lutbar ram gör det lätt att fylla korgen med den krossade råvaran. När du har placerat ramen tillbaka i utgångsläget kan du börja pressa must. Musten pressas med pressningsplattan som är fixerad vid pressens axelskruv. Plattan trycks ned på fruktmassan och tvingar ut saften genom hål i korgen.
Musten rinner ner och samlas upp i den rostfria uppsamlingstallriken för att sedan därifrån rinna ner i ett kärl som ställs under pressen. Det är mycket lätt att ta bort den urpressade massan och rengöra korgen!
Äpplena ska vara krossade innan man pressar must av dem.
FÖRDELAR
Pressen är helt tillverkad av livsmedelsklassat rostfritt stål!
En stor fördel med pressar från Fratelli Baesso är, i jämförelse med billiga kopior, att de har trapetsgängade stänger med bronsnav som garanterar att pressarna är utomordentligt slitstarka och man får mer presskraft utan extra ansträngning. Vanliga, ej trapetsgängade gängstänger, kan mycket lätt gå sönder. Dessutom finns ett inbyggt utbytbart bronsnav i pressens ram vilket gör skruvsystemet säkrare och det kan även bytas vid behov vilket förlänger pressens livslängd.
Pressens axelskruv kommer inte i kontakt med fruktköttet. Pressen är mycket välbyggd och bekväm att använda!
Pressen kräver minimalt underhåll!
RENGÖRING OCH UNDERHÅL
Efter varje användning ska pressen rengöras. Den ska sköljas med rent vatten och skruvgängan ska smörjas med några droppar vegetabilisk olja eller livsmedelsgodkänt smörjmedel är allt som behövs.
BRA ATT VETA
Det är bra att använda filter till alla pressar. För det första rensas must genom filtreringen, för det andra blir det lättare att rensa korgen efter pressningen.
Pressen kan mycket
lämpligen
kombineras med mekanisk kross Fratelli Baesso B100
Pressen passar även för
honungstillverkning!
Tehnilised andmed