Ladda ner dokument:
10 L påse Smurfit Kappa - teknisk information.pdf
Hur använder man Bag in Box påsar?
OBS! Om man placerar heta påsar eller inte helt svalnade påsar i kartonger, ska påsar placeras med kranen upp; påsen ska vändas upp och ned strax före öppningen. Se upp med vassa kanter!
Påsarna kan förpackas i kartonger som man kan beställa separat, är därmed lätt stapelbara och tar mindre förvaringsutrymme. Det betyder att äppelmusten kan produceras på ett hållbart sätt, lokalt och till ett lågt pris av privatpersoner eller musterier, utan långa transportvägar.
En kartong kan användas flera gånger med nya påsar.
Påsar består av två skikt av livsmedelssäker och miljövänlig vätske- och lufttät material, som vid sopförbränningen förbränns utan miljöfarliga ämnen och är återvinningsbar.
Påsarna tål heta fyllningen och passar mycket bra för långtidsförvaring av pastöriserat must.
Ny originell Natural Vitop® tappkran med backventil förhindrar att luft kommer in i påsen vilket hindrar oxidering av musten och därmed lång hållbarheten garanteras.
Enligt Smurfit Kappa har Vitop®-kranen revolutionerat Bag-in-Box-fö rarpackningarna tack vare sin manipuleringssäkra design och höga syrebarriär, vilket förlänger hållbarheten markant. Över fyra miljarder Vitop®-kranar har tillverkats sedan 1989.
Nu har Smurfit Kappa utvecklat en ny Vitop®-kran för sitt Bag-in-Box-sortiment. Den nya tappkranen, som fått beteckningen Natural Vitop®, innehåller inget svart kolpigment utan består av en transparent plastkropp. Svart kolpigment i plast klassificeras som en oönskad komponent av många återvinningsanläggningar, då plasten inte alltid upptäcks av NIR-skannrar (Near Infra Red) som används i den optiska sorteringen.Halsen på påfyllningsöppningen som är ca 30 mm i diameter är gjord av speciell extra stark värmebeständig material.
Plastpåsen innehåller inga tungmetaller, inga mjukgörare och inga miljöhormoner.
Klimatpåverkan (koldioxidavtryck) hos Bag in Box påse är 80% mindre än hos en 75cl glasflaska.
Bag in Box påsarna är livsmedelssäkra och överensstämmer med de höga krav som ställs inom livsmedelsindustrin och genomgår de migrationstester som föreskrivs i förordning (EU) 10/2011.
OBS! Tål het fyllning på upp till 80 °COöppnad förpackning lagras torrt, i normal rumstemperatur.
Pastöriserad must förblir hållbar i oöppnad påse i 12 månader.
På öppnade påsar ska musten också ha god hållbarhet även i rumstemperatur då inget luft kan gå in.
En öppnad påse med pastöriserat must håller vanligtvis bra i cirka 1 - 2 månader när den förvaras vid normal rumstemperatur.