10 liters bag in box påse, 300 st (låda)

kr
kr
kr
Välj antal satser
Välj satsen
lagerstatus:
fri frakt på beställning med denna produkt

Related image

Bag in Box påsar av högsta kvalitet - passar ideellt för långtidsförvaring av pastöriserad must!

  • utvecklat speciellt för förvaring av äppelmust
  • består av två skikt av speciell vätske- och lufttät material
  • med ny originell vit Natural Vitop® tappkran
  • certifierad, livsmedelsgodkänd
  • testade, tål även 100°C ! - detta intygas i produktcertifikat!
  • halsen på påfyllningsöppningen är gjord av speciell värmebeständig material
  • tillverkad av Smurfit Kappa i Frankrike
  • kan  förpackas i Bag in Box kartonger

Mycket bra priser!

Ladda ner dokument:

10 L påse Smurfit Kappa - teknisk information.pdf
10L påse Smurfit Kappa - intyg.gdf
Originell ny Natural Vitop® tappkran - information.pdf

*Det blir alltid bättre pris per enhet vid beställning av hela förpackningen (300 st), hela pallen (4200 st) eftersom påsarna inte behöver packas om i enskilda kartonger och inte ska lastas om - det betyder lägre kostnad på förpackningsmaterial och arbete.

Bekväm och lätt att använda

Hur använder man Bag in Box påsar?

  • Värma musten till 78-80 °C. Det behövs inte hetta upp äppeljuice till 100 °C då vitaminer och antioxidanter förstörs när man kokar musten.
  • Fixera påsen med hållaren.
  • Ta bort kranen från påsen och låt påsen nu snabbt fyllas upp med den heta musten.
  • Sätt kranen tillbaka, men innan detta släpp all luft ur påsen. Den övriga luften i påsen ska tryckas ut ur påsen med ena handen och med den andra handen ska kranen tryckas helt in i påfyllningsöppningen.
  • Överfyll inte påsen, då den annars inte längre ryms i den därtill hörande kartongen, för att t.ex. i en 3 liters påse skulle man utan problem kunna fylla i ca 5,5 liter juice.
  • Påsen bör då ligga med kranen upp på en trä- eller plastplatta, så att den vid fyllningen inte kan svalna så snabbt.
  • När påsens temperatur är 35°C placera den in i kartongen med kranen uppåt.

OBS! Om man placerar heta påsar eller inte helt svalnade påsar i kartonger, ska påsar placeras med kranen upp; påsen ska vändas upp och ned strax före öppningen. Se upp med vassa kanter!

Påsarna kan förpackas i kartonger som man kan beställa separat, är därmed lätt stapelbara och tar mindre förvaringsutrymme. Det betyder att äppelmusten kan produceras på ett hållbart sätt, lokalt och till ett lågt pris av privatpersoner eller musterier, utan långa transportvägar.

En kartong kan användas flera gånger med nya påsar.

Hög kvalitet av material

Påsar består av två skikt av livsmedelssäker och miljövänlig vätske- och lufttät material, som vid sopförbränningen förbränns utan miljöfarliga ämnen och är återvinningsbar.

Påsarna tål heta fyllningen och passar mycket bra för långtidsförvaring av pastöriserat must.

Ny originell Natural Vitop® tappkran med backventil förhindrar att luft kommer in i påsen vilket hindrar oxidering av musten och därmed lång hållbarheten garanteras.

Enligt Smurfit Kappa har Vitop®-kranen revolutionerat Bag-in-Box-fö rarpackningarna tack vare sin manipuleringssäkra design och höga syrebarriär, vilket förlänger hållbarheten markant. Över fyra miljarder Vitop®-kranar har tillverkats sedan 1989.

Nu har Smurfit Kappa utvecklat en ny Vitop®-kran för sitt Bag-in-Box-sortiment. Den nya tappkranen, som fått beteckningen Natural Vitop®, innehåller inget svart kolpigment utan består av en transparent plastkropp. Svart kolpigment i plast klassificeras som en oönskad komponent av många återvinningsanläggningar, då plasten inte alltid upptäcks av NIR-skannrar (Near Infra Red) som används i den optiska sorteringen.

Halsen på påfyllningsöppningen som är ca 30 mm i diameter är gjord av speciell extra stark värmebeständig material.

Miljöpåverkan

Plastpåsen innehåller inga tungmetaller, inga mjukgörare och inga miljöhormoner.

Klimatpåverkan (koldioxidavtryck) hos Bag in Box påse är 80% mindre än hos en 75cl glasflaska.

Livsmedelsgodkända

Bag in Box påsarna är livsmedelssäkra och överensstämmer med de höga krav som ställs inom livsmedelsindustrin och genomgår de migrationstester som föreskrivs i förordning (EU) 10/2011.

OBS! Tål het fyllning på upp till 80 °C

Förvaring och hållbarhet

Oöppnad förpackning lagras torrt, i normal rumstemperatur.

Pastöriserad must förblir hållbar i oöppnad påse i 12 månader.

På öppnade påsar ska musten också ha god hållbarhet även i rumstemperatur då inget luft kan gå in.
En öppnad påse med pastöriserat must håller vanligtvis bra i cirka 1 - 2 månader när den förvaras vid normal rumstemperatur.


Denna produkt inkom i varukorgen