Skruvpressar

Mekaniska korgpressar - skruvpressar med ramkonstruktion är lätt användbara och är tänkta för dem som uppskattar bekvämlighet i arbetet. Pressarna är lätta att sköta och ganska hållbara.

Alla som köper en press får ett filter gratis.

Korgar på F20 och F25 pressar är gjort av bokträ, på F25 INOX och V20 INOX är dem av rostfritt stål. På alla korgpressar är uppsamlingstallrikarna och pressningspalttorna tillverkade i rostfritt stål.

Äpplena ska vara krossade innan man pressar must av dem.

En lutbar ram gör det lätt att fylla i korgen med den krossade råvaran. När du har placerat ramen tillbaka i utgångsläge kan du börja pressa must. Musten pressas med pressningsplattan som är fixerad vid pressens axelskruv. Plattan trycks ned på fruktmassan och tvingar ur saften genom luckorna i korgens stavar. Stavarna är placerade tätt intill för att stoppa fruktrester och ett filter kan användas för att ytterligare minska mängden av fasta ämnen i juicen. Pressens trästavar har rännor som gör det enklare för musten att rinna ner och samlas upp i rostfria uppsamlingstallriken för att sedan därifrån rinna ner i ett kärl som ställs under pressen. Korgen är lätt att plocka isär i två delar vilket underlättar att ta bort den urpressade massan.

Efter varje användning ska pressen, särskild pressens korg, rengöras och torkas ordentligt vilket förlänger pressens livslängd.

Pressens axelskruv kommer inte i kontakt med fruktköttet.

Våra pressar går också att använda i honungsframställning.

Det är bra att använda filter till alla pressar. För det första rensas must genom filtreringen, för det andra blir det lättare att rensa korgen efter pressningen.

Pressarna kräver minimalt underhåll. De ska sköljas med rent vatten och några droppar vegetabilisk olja till skruvgängan är allt som behövs.

Tillverkad i Italien av Fratelli Baesso

Denna produkt inkom i varukorgen