rostfri vattendriven hydropress Speidel 20 l
veepress Speidel 20l roostevaba

kr
kr
kr
Välj antal satser
Välj satsen
lagerstatus:
fri frakt på beställning med denna produkt
Speidel Edelstahlbehlter

Effektiv och mycket  lättanvändbar 20-liters fruktpress som drivs med vattentryck från en vanlig vattenledning  är tillverkad av rostfritt stål i mycket hög kvalitet.

  • Pressens volym 20 l
  • Korgens höjd 82 cm
  • Diameter 41 cm
  • Fundamentets höjd 30 cm
  • Vikt 14 kg
  • Maximalt tryck i pressen 3 bar

Du får ett skyddshölje och en filtersäck för hydropressen gratis.


Tillverkad av Speidel i Tyskland

rostfri vattendriven hydropress Speidel 20 l


Effektiv, säker och lätt att använda

Vatten kommer in i pressens membran  genom slangen med GEKA-koppling. Membranet ökar i storlek  av vattentrycket som fördelas jämnt i korgen och pressar saften ur den krossade massan.

Om äpplena är saftiga och den krossade massan har en optimal konsistens fungerar hydropressen mycket effektivt. Membranet trycker jämt på den krossade massan och därmed pressas musten. Utan att använda fysisk kraft får man stora volymer av must mycket snabbt. Med en 20 l press tar fyllningen, pressningen och tömningen ungefär 10 - 15 minuter.

Vattentrycket ska vara 2 – 3 bar för att pressen skulle fungera bra och ett sådant vattentryck finns vanligen i vattenledningar. 

Det maximala trycket inne i pressen är 3 bar . Trycket i vattenledningen kan bli även högre än 3 bar eftersom pressen är utrustad med säkerhetsventil, vilket förhindrar ytterligare trycket på pressen. Säkerhetsventilen börjar verka om trycket i pressen är högre än 3 bar.

Före påfyllningen placeras filtret inuti den rostfria korgen och änden av filtret böjs inåt. Efter påfyllningen viks filtret igen så att den övre delen av filtret täcker den krossade fruktmassan och sedan läggs locket på. När vattnet kommer in i membranet och trycket överstiger 1 bar ska luftventilen tryckas ner tills all luft kommer ut och vattnet börjar stänka ut ur ventilen, det ska bli ingen luft kvar i membranet.

Fördelar

Fördelen med de hydrauliska pressarna är att juicen pressas ut från ett relativt tunt skikt av den krossade massan. Skiktet är betydligt tunnare än i en korgpress. Följaktligen har juicen en mycket kortare sträcka att sippra igenom. Denna tidsbesparing är särskild värdefull därför att musten inte hinner oxidera.

Hydrauliska pressen är tillverkad av livsmedelsklassat rostfritt stål och är mycket slitstark.

Hydrauliska pressar är lättare i användandet och rengöringen  än traditionella korgpressar. 

Speidel  är den ursprungliga uppfinnaren och tillverkaren av hydrauliska pressar i Tyskland. I jämförelse med de liknande italienska modellerna erbjuder Speidel några kvalitetsuppgraderingar. 

För att få en bättre kvalitet använder Speidel slitsade perforeringar i korgen istället för avlånga perforeringar. På det sättet liknar pressen stora professionella musteripressar.

Rengöring, underhåll, förvaring

Rengör pressen så snart som möjligt efter varje användning för att förhindra att söta juicer eller fruktrester torkar inuti pressen.

Rengör pressen helt enkelt med vatten och en mjuk borste eller svamp (använd aldrig en trådborste). 

Pressduken ska rengöras noggrant med vatten. Den kan tvättas i tvättmaskinen med tvättmedel vid låg vattentemperatur (max. 30 ° C).

För att säkerställa en lång livslängd på membranet bör pressen förvaras, i ett mörkt rum så att membranet är skyddade från damm och solljus.

Bra att veta

Membranets volym när det är tomt är ca 2 l. Det innebär att en 20 l press rymmer ca 18 l av den krossade massan.

Press kan också användas för att pressa honung, tomater eller citrusfrukter.

Kan bra kombineras bra med elektrisk kvarn Fruit Shark  B1600 

Denna produkt inkom i varukorgen